perjantai 20. huhtikuuta 2018

Kyytipojaksi kahvia





Järjestin tällä viikolla jälleen tupperkutsut. Edelliset pidin syksyllä ja meillä oli niin mukavaa, että ajattelin kokeilla uudestaankiin. Taas saatiin tupa täyteen porukkaa ja loppuillasta kynät sauhusivat tilauskuponkien lomassa.

Minä puolestani laitoin pöydän koreaksi, ja nappasin tarjoiluihin vaikutteita lähestyvästä vapusta. Tarjoilupuolelta löytyi siis voileipäkakkua ja salaattia sekä täytekakkua, pikkuleipiä ja munkkeja. Kyytipojaksi oli kahvia ja simaa. 

Voileipäkakun valmistin viime kutsuilta ostamassani kakkukuvussa. Siitä saa näppärästi kansiosan irti ja näin ollen jäljelle jää jättimäinen irtopohjavuoka. Vuorasin sen kelmulla ja ladoin voileipäkakkuni siihen. Täytteenä oli rapu- ja savulohimössöt smetanan ja kermaviilin kera sekä suolakurkkua, kananmunaa ja hieman majoneesia. Kuorrutin kakun tuorejuusto-kermaviili-smetana seoksella, jonka maustoin suolalla, sokerilla, etikalla ja sitruunalla. Koristeeksi asettelin kurkkua, miniluumutomaatteja, kananmunaa, tilliä ja katkarapuja. Eräs vieras kysyi, että kauanko aiomme oikein syödä sitä, mutta kun kaikki olivat lähteneet, oli voileipäkakusta alle neljännes jäljellä. Se ei siis ollut yhtään liioitellun kokoinen.




Täytekakun täytin kotitekoisella raparperihillolla, vadelmahillolla sekä kerma-rahka seoksella. Kuorrutukseen käytin tuota samaista seosta, sillä mielestäni pelkkä kermavaahto on hirmu tylsää. Koristelin kakun jäisillä pakastevadelmilla ja kultakuulilla, ja siitä tuli mielestäni aika sympaattinen! Lisäksi kahvin kanssa sai nautiskella wilhelmina kekseistä sekä perinteisistä vappumunkeista. 

Olipas taas oikein kiva ja onnistunut ilta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti