perjantai 19. elokuuta 2016

Herkuttelijan Suomi











Kuten useimmat jo tietävätkin, olen kotimaisuuden puolestapuhuja ja kotimaisen ruoan suuri fani. Tällä viikolla Helsingin Rautatientorilla on minulle ja muille suomiruoan ystäville järjestetty aivan mahtava tapahtuma. Herkkujen Suomi esittäytyi jo kuudetta kertaa, ja kylkeen oli vielä lisätty kotimaisten oluiden kohtaamispaikka - Syystober. Tämä kokonaisuus ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi, sillä sieltä sai niin liha-, kala- kuin kasvisruokaakin, suolaista ja makeaa, tulista ja perinteistä - ja tietysti sitä olutta. Paikanpäällä saa kasapäin maistiaisia sekä tietoa tuotteista, ja mieluisimmat maut voi viedä kotiin asti. 

Itse lähden tällaisille markkinoille aina mieli avoinna kohtaamaan uusia pientuottajia, maistelemaan heidän innovaatioitaan ja lähes aina löydän jotakin uutta kotiinviemisiksi. Kolatun juustotilalta tulee melkeinpä aina ostettua juustoja, niinkuin tälläkin kerralla, mutta itselleni uusi tuttavuus oli Riihipuodin mylly. Paikanpäällä maistiaisena saatu ohrapuuro vei kielen mennessään, niinpä heidän tuotteistaan mukaani lähtikin sitten sekä kaura- että ohrahiutaleita. Nyt on hyvät eväät aamupuuroon!

Markkina-alueen kierrettyäni kävimme miehen kanssa maistamassa paria olutta ja söimme samalla hieman markkinaruokaa eli poronkäristystä ja grillimakkaraa. Markkinahumu päättyi ternimaidosta tehtyyn jäätelöön, joka olikin ihan mielettömän hyvää!

Tällaisissa tapahtumissa kohtaa aina uusia yrittäjiä ja tottakai niitä vanhojakin, joilta on ostanut sen saman lihasäilykkeen joka vuosi. Mutta kun se vain on niin hyvää!  Tällä kertaa minua ilahdutti myös väenpaljous, jonka markkinoilla koin. Ehkä ihmisiä alkaa vähitellen oikeasti kiinnostaa ruoan lähituotanto. Mielestäni on nimittäin vähän hassua, että nykyään ollaan niin tarkkoina siitä, mitä sinne suuhun laitetaan, mutta miksei sitten sillä ruoan alkuperällä ole väliä?

Kotimaastamme löytyy paljon osaamista ja kosolti syömäkelpoista ruokaa. Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun kaikki hyvä on silmiesi edessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti